KIES VOOR JE EIGEN GELUK

Echt gelukkig zijn? Laat deze 10 gewoontes los!

ECHT GELUKKIG ZIJN? STOP MET DEZE 10 GEWOONTES!

Bijna iedereen is op zoek naar geluk. Hoewel we soms kleine stukjes geluk kunnen vinden in eten, shoppen of vrienden om ons heen is het nooit langdurig. De enige manier om echt oprecht geluk te kunnen ervaren is door te stoppen om geluk uit materialisme of uit anderen te halen. Probeer daarom eens te beginnen met het veranderen van onderstaande gewoontes.

1. Laat spijt over het verleden los

Blijven hangen in het verleden of nadenken over alles wat je beter niet had kunnen doen kost tijd. Tijd die je beter kunt gebruiken om aan je eigen geluk te werken. Leer dus van de fouten die je hebt gemaakt en gebruik die wijsheid om je leven vandaag te veranderen.

2. Laat energievretende relaties los!

Dit betekent niet dat je alle relaties overboord moet gooien als het even moeilijk wordt. Soms zijn ruzies namelijk best handig om conflicten op te lossen. Echter kunnen we mensen soms beter los laten als we merken dat het niet meer werkt. Vooral wanneer we elkaar meer pijn bezorgen dan geluk.

echt gelukkig zijn, gewoontes loslaten

3. Stop met excuses verzinnen

Stop met het verzinnen van excuses en laat je angst los! Alleen op deze manier kun je je angsten overwinnen en buiten je comfort zone stappen. Het is nooit te laat op de dag, in het jaar of in je leven om nieuwe dingen te ontdekken. Dat is alleen wat we onszelf wijsmaken om onze angst voor afwijzing of falen te verhullen. Dus stop met het verzinnen van excuses en neem het heft in eigen handen.

4. Stop met Facebook, WhatsApp of Instagram

Stop 1 dag per week met het gebruik van sociale media of liever nog het gebruik van elektronische apparaten. Zorg er  op deze dag voor dat je je niet laat afleiden door alle verleidingen van het wereldwijde web en neem de tijd om aan jezelf of je eigen doelen te werken! Neem de tijd om het boek te lezen dat al een hele tijd in de kast ligt of besteed tijd aan je partner, je hond of je kinderen.

5. Hou op met roddelen

Op het moment zelf voelt roddelen vaak wel lekker en is het fijn om je frustraties van je af te gooien. Echter haal je met roddelen vaak alleen anderen naar beneden en geeft het ons achteraf vaak geen lekker gevoel. Probeer daarom te stoppen met roddelen. Als je wat te klagen hebt, vertel het dan meteen aan de persoon in kwestie. De kans is groot dat er dan misschien zelf wel wat veranderd.

6. Vergeet onrealistische doelstellingen

Het is goed om doelen te stellen, ze zorgen ervoor dat je jezelf blijft verbeteren en stellen ons in staat om succes te ervaren. Toch zijn we vaak iets te ambitieus en leggen we de lat vaak net te hoog. Probeer i.p.v. daarvan eens de focus te verleggen van de onrealistische, lange termijn doelstellingen en focus je op de kleinere haalbare doelen. Deze brengen je uiteindelijk ook daar waar je over een tijdje wil staan.

echt gelukkig zijn, gewoontes loslaten

7. Stop met de “wat als” vragen

Stop met het stellen van de “wat als” vragen. Blijven hangen in het verleden haalt de focus van het moment en zorgt ervoor dat we vergeten te genieten van alle dingen die nu gebeuren. Focus daarom op de toekomst en leer van de fouten die je hebt gemaakt. Richt je op je eigen mogelijkheden, het is tijd om de toekomst zo vorm te geven als jezelf wilt!

8. Labellen is slecht voor je!

Andere mensen in hokjes plaatsen is iets waar we van nature erg goed in zijn. Iedereen is echter uniek en we zijn allemaal zoveel meer dan alleen een Nerd, Huismoeder, Biker of gabber. Er gaat zoveel meer schuil achter ons uiterlijk, alleen laten we de kans om dit te ontdekken vaak schieten. Laat het labellen daarom eens achterwege en zie hoeveel meer we zijn dan alleen ons masker. Echt contact maken met anderen is namelijk ontzettend goed voor de aanmaak van het gelukshormoon “oxytocine”.

9. Stop met pleasen en durf nee te zeggen

Als je het idee hebt dat je altijd iedereen gelukkig moet maken of tevreden moet houden moet ik je helaas dit zeggen: Dat gaat nooit lukken! Laat het pleasen van anderen daarom achterwege en probeer ook eens nee te zeggen. Je kunt je best doen omdat jij dat wil, maar meer dan je best kun je niet doen. Probeer voor jezelf daarom prioriteiten te stellen en zeg ja tegen de dingen die je wil doen en nee tegen de rest.

echt gelukkig zijn, gewoontes loslaten

10. Stop met jezelf naar beneden halen

Aan het einde van de dag kun je alle negativiteit van buiten tegenhouden en nog steeds ongelukkig zijn. Zorg er daarom voor dat je zelf positief in het leven staat en stopt met negatieve gedachten over jezelf. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd als gedaan, maar het is de moeite waard om het te proberen. Beste manier om dit te oefenen is door positieve dingen over jezelf op te schrijven en op een plaats neer te zetten of hangen waar je elke dag langs loopt.

Trackback van jouw site.

https://visitmomence.com/

slot bet 100

https://eaglemoversthailand.com/

slot deposit 10 ribu

scatter hitam

https://idesignnailbar.com/

slot thailand

slot gacor

slot mahjong ways

slot depo 10k

joker123

joker123

slot qris 5000

depo 25 bonus 25

slot bet 100

gates of olympus

starlight princess

slot deposit qris

slot 777

pusatgame

sbobet88

roulette online uang asli

sicbo online uang asli

slot deposit 10 ribu

slot bet 100 perak

rujak bonanza

robopragma