KIES VOOR JE EIGEN GELUK

Het mooie van Marsepein bruidstaarten?

Het mooie van Marsepein bruidstaarten?

Marsepein vinden we terug in heel veel taarten en snoepgoed. Marsepein is verkrijgbaar in vele kwaliteiten, kleuren en smaken. De cijfers voor en achter de dubbele punt geven het amandel percentage weer. De Som van 1:3 = 4. 100 gedeeld door 4 is 25% amandelen. Voor het uitrolwerk (taarten maken) is 25% afdoende. Lekkere lichte amandelsmaak. Voor het boetseren of vormen wordt dikwijls een 1:2 of 1:1,5 gebruikt. (33% resp. 40% amandelen). Deze marsepein soorten zijn minder zoet en zijn wat korter van structuur, waardoor boetseren eenvoudig wordt. De beste marsepein soorten worden gemaakt van zgn. Middellandse zee amandelen. De afkomst is uit landen zoals Spanje en Italië. De oogsten in deze landen worden schaarser waardoor er steeds meer Californische Amandelen gebruikt worden. Tegenwoordig worden er heerlijke marsepein taarten mee gemaakt. 

Marsepein verhouding overzicht;

  • 50% suiker – 50% amandelen = verhouding 1:1
  • 67% suiker – 33% amandelen = verhouding 1:2
  • 75% suiker – 25% amandelen = verhouding 1:3
  • 80% suiker – 20% amandelen = verhouding 1:4

Bereidingsmethode:

Er zijn verschillende bereidingsmethoden:

  • Warme methode: Gekookte suikermassa wordt gemengd met gehakte Amandelen waarna het mengsel nogmaals verwarmd wordt. Voordeel van deze methode: lang houdbaar zonder gebruik van conserveringsmiddel.
  • Koude Methode: Suiker Amandelmassa wordt koud door diverse walsgangen geleid. Het product is zonder toevoeging van conserveermiddel niet lang houdbaar.
  • Lubeckermethode: Dit is de originele warme methode, met het verschil dat er een Rohmasse gekookt wordt (1:1) waarna er voor gebruik de benodigde hoeveelheid suiker doorgemengd wordt.


Bruidstaart is populair

Marsepein van alle methode’s zijn goed te noemen, doch doordat er verhitting in het ene proces plaatsvindt en in het andere proces niet, komt met de koude methode de smaak van de Amandel meer tot zijn recht. De warme methode is door het oplossen van de suikerkristallen meer fijner van structuur. De bewerkingsmethode bepaalt voor een groot gedeelte de hoogte van de prijs. Het Amandelprecentage is een ander sterk prijsbepalend component. In de praktijk wordt het ook veel gebruikt bij de bruidstaart. Vooral ook voor een huwelijk kan je hier hele mooie figuurtjes mee maken. Een bruiloft moet natuurlijk wel extra speciaal zijn. Daarom is een bruidstaart vaak uniek. Het bruidspaar kan zelf de smaak samenstellen van het huwelijksgebak. 

Kleurstoffen

In de EG zijn alleen kleurstoffen toegestaan met een zgn. E symbool voor het nummer. De E wil niet zeggen dat een kleurstof “slecht”is maar getest is en veel bijwerkingen en eigenschappen bekend zijn. Er wordt veel over natuurlijke kleurstoffen en Azo kleurstoffen gepraat. Non Azo kleurstoffen (geen allergische bijwerkingen bekend) worden dikwijls met natuurlijke kleurstoffen verward. Non Azo kleurstoffen zijn niet altijd natuurlijk! Natuurlijke kleurstoffen zijn ook niet altijd Azo vrij. Indien er Azo kleurstoffen gebruikt worden, moet dit op het etiket vermeld worden met een waarschuwing voor gebruik door kinderen. Ook de maximale dosering van kleurstoffen op een product is aan regels gebonden. Indien de dosering boven maximaal toelaatbaar is, moet de consument hiervoor gewaarschuwd worden, door het product niet in deze vorm te consumeren maar in combinatie met bijv. Biscuitbodem en Creme. Of natuurlijk als decoratie.

Hoe kan ik gebruiken?

Alle marsepein soorten dienen vooraf doorgewerkt te worden. Tegen het kleven kan een vetbasis gebruikt worden. Poedersuiker op materiaal en werkbank kan ook. Gebruik geen bloem- of zetmeelproducten tegen het plakken, zetmeel zorgt nl. voor gisting van marsepein. Gebruik kunststof materialen, deze plakken minder. Na gebruik, deze restanten marsepein goed doorwerken, en in een afgesloten plastic zak in een afgesloten bus bewaren. Niet in de koeling, en niet in de vriezer. Taarten met marsepein kunnen ingevroren worden maar moeten langzaam met kleine temperatuur stappen ontdooit worden.

Trackback van jouw site.

https://visitmomence.com/

slot bet 100

https://eaglemoversthailand.com/

slot deposit 10 ribu

scatter hitam

https://idesignnailbar.com/

slot thailand

slot gacor

slot mahjong ways

slot depo 10k

joker123

joker123

slot qris 5000

depo 25 bonus 25

slot bet 100

gates of olympus

starlight princess

slot deposit qris

slot 777

pusatgame

sbobet88

roulette online uang asli

sicbo online uang asli

slot deposit 10 ribu

slot bet 100 perak

rujak bonanza

robopragma