KIES VOOR JE EIGEN GELUK

PLAN JEZELF GELUKKIG

Yes, geluk is te plannen!Een gezellige avond met vrienden, de zonsondergang op een zwoele zomeravond, een net fris opgemaakt bed, een romantische avond met je partner, ontbijt op bed, je realiseren dat het zondag is i.p.v. maandag, een heerlijke reep chocolade

, een lekkere warme douche na een dag lang werken in de kou, iets liefs doen voor een ander, een lachkick met een vriend(in), een cadeautje, een boswandeling met de hond op een winterochtend door de net gevallen sneeuw, de geur van een heerlijke taart of een knuffel van een naaste.

Zoals je ziet zijn er een heleboel dingen waar we gelukkig van kunnen worden. De lijst met mogelijkheden lijkt bijna oneindig. En toch klinkt het gek wanneer ik je vertel dat geluk te plannen is. En waarschijnlijk ben je een beetje sceptisch of jij jezelf echt gelukkig kunt plannen. En dat snap ik eigenlijk ook wel, want er wordt vaak zo moeilijk gedaan over geluk en het lijkt vaak zo lastig om gelukkig te worden. Ik hoor je al denken, als het zo makkelijk was dan zouden we allemaal toch wel gelukkig zijn? En dat klopt helemaal! Maar ik zeg ook niet dat het makkelijk is om jezelf gelukkig te plannen. Maar ik zeg dat het wel degelijk mogelijk is om invloed uit te oefenen op ons eigen geluk. Het is echt waar, ook jij kunt jezelf gelukkig plannen!

blog-5-gelukplanner-quote-plannen-1

Uit onderzoek weten we namelijk dat onze gelukshormonen kunnen zorgen voor een geluksgevoel. Tel daarbij op dat we de werking van deze gelukshormonen positief kunnen beïnvloeden door verschillende activiteiten en je ziet dat je jezelf gelukkig kunt plannen. Natuurlijk is dit iets te kort door de bocht. Het is geen 1-2tje om jezelf gelukkig te plannen, want geluk ervaren is van meer factoren afhankelijk dan alleen de activiteiten die we uitvoeren. Maar we hebben er wel een grote invloed op met ons eigen gedrag.

Zo blijkt uit verschillende onderzoeken dat onze genetische achtergrond en levensomstandigheden een grote invloed hebben op de mate waarin wij geluk kunnen ervaren. Deze factoren kunnen we vaak lastig veranderen maar hebben wel een grote invloed op ons geluk. Toch is het wel degelijk mogelijk om je eigen situatie te optimaliseren zodat de kans op geluk vele malen groter word. Naar schatting 40% van de mate waarin wij geluk kunnen ervaren wordt bepaalt door ons eigen gedrag (Bormans, 2012). Met andere woorden, zelfs iemand in slechte levensomstandigheden en genetische achtergrond heeft voor een groot gedeelte invloed op de mate waarin hij geluk kan ervaren. Dat betekent dan toch eigenlijk dat wij het ook voor elkaar moeten kunnen krijgen om gelukkig(er) te worden? Hoe mooi is dat. Je kunt er dus echt zelf voor zorgen dat je elke dag geluk kunt ervaren.

Wanneer jij op dit moment al druk bezig bent om aan je eigen geluk te werken zal het zeker een geruststellende gedachte zijn dat je invloed kunt uitoefenen op je eigen geluk. Op het moment dat je je op dit moment niet gelukkig voelt en je hier ook geen tijd in hebt gestoken kan het juist confronterend zijn om erachter te komen dat jij voor een groot gedeelte zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Maar hoe mooi is het eigenlijk dat we zelf invloed kunnen uitoefenen op ons eigen geluk. Juist ook wanneer je er zelf nog niet echt aandacht aan hebt besteed.

De vraag is alleen, hoe pak je dit nu aan? Hoe kan jij er nu zelf voor zorgen dat je meer geluk kunt ervaren in je eigen leven. Hieronder vind je een aantal punten waarvan we weten dat deze invloed hebben op de mate waarin wij geluk kunnen ervaren. Als je je dus bewust bent van deze punten kun je hier positief mee aan de slag.

  • Wij hebben als mensen een doel nodig in ons leven, een bepaalde mate van zingeving, iets waarvoor we ons bed uit komen en waar we energie van krijgen;
  • We hebben het gevoel nodig dat we ergens bij horen en vriendschap met anderen;
  • Een optimistische blik in het leven, we hebben namelijk niet altijd invloed op alle gebeurtenissen in ons leven maar wel op onze reactie hierop ;
  • Een goede gezondheid, en de zorg voor ons eigen lichaam.
  • Het is belangrijk dat we vertrouwen hebben in onze eigen vaardigheden, en het gevoel hebben dat we invloed kunnen uitoefenen op onze eigen omgeving;

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het belangrijk dat je een doel hebt in je leven, dat je echte vriend(en) hebt, een optimistische blik in het leven, een goede gezondheid en vertrouwen in je eigen vaardigheden. Volgens mij is dit een goede basis maar het kan zijn dat je nog steeds sceptisch bent, of een gebrek aan vertrouwen hebt in mij of je eigen vaardigheden om invloed uit te kunnen uitoefenen op je eigen geluk.

 

Gelukkig kun je dit vertrouwen opbouwen door aan de slag te gaan. De makkelijkste manier erachter te komen dat we zelf invloed kunnen uitoefenen op ons geluk is door activiteiten uit te voeren waarvan wij een geluksgevoel zouden kunnen krijgen. Op deze manier vergroot je namelijk de kans op een geluksgevoel. Pak daarom nu je agenda bij de hand en plan de aankomende 2 weken minimaal 2 activiteiten in waarvan jij weet dat je daar echt gelukkig van kunt worden. En heb je inspiratie nodig, kijk dan nog even bovenaan dit artikel ;-). Succes!

Trackback van jouw site.

https://visitmomence.com/

slot bet 100

https://eaglemoversthailand.com/

slot deposit 10 ribu

scatter hitam

https://idesignnailbar.com/

slot thailand

slot gacor

slot mahjong ways

slot depo 10k

joker123

joker123

slot qris 5000

depo 25 bonus 25

slot bet 100

gates of olympus

starlight princess

slot deposit qris

slot 777

pusatgame

sbobet88

roulette online uang asli

sicbo online uang asli

slot deposit 10 ribu

slot bet 100 perak

rujak bonanza

robopragma