KIES VOOR JE EIGEN GELUK

ONZE TALENTEN: DE ECHTE REDEN DAT WE ZE NIET GEBRUIKEN

Vraag jij jezelf ook wel eens af waarom je zo weinig doet met je eigen talent?

Dan ben je volgens de onderzoekers van GALLUP niet alleen. Het blijkt namelijk dat slechts 20% van de werknemers in grote organisaties het gevoel heeft dat zij dagelijks gebruik maken van hun eigen talent. Dit betekent dat een hele grote groep mensen niet in staat is om zichzelf op werk verder te ontwikkelen. Een gemiste kans, maar hoe komt dit nu eigenlijk?

Wat is nu de echte reden dat we onze talenten niet gebruiken?

De echte reden ligt niet direct voor de hand en zit diepgeworteld in onze samenleving. Namelijk in onze opvoeding. Het overgrote deel van onze ouders (77%) vind namelijk dat de schoolvakken met de laagste cijfers van hun kinderen de meeste tijd en aandacht verdienen. Ouders en leraren richten zich dan ook (te) vaak op onze zwaktes in plaats van extra aandacht te richten op ons eigen talent. Terwijl we daar veel meer uit zouden kunnen halen (Rath, 2009).

talentengebruikengelukplanner2

Daarnaast speelt er nog iets mee uit onze opvoeding. We hebben namelijk bijna allemaal wel eens het volgende zinnetje van onze ouders of opvoeders gehoord: “ Je kunt alles worden wat je wil, zolang je er maar hard genoeg voor werkt”. Hoewel lief bedoeld, is het niet waar! Ik zou je graag wat anders vertellen, maar het is niet mogelijk om alles te worden dat je graag zou willen. Wanneer we dit wel geloven, zorgt dit vroeg of laat voor problemen op ons werk. Vraag jezelf maar eens af, is de beste verkoper ook de beste leidinggevende? Heb je daarvoor dezelfde talenten nodig? Ik denk dat een leidinggevende andere talenten moet bezitten dan een verkoper.

Helaas bieden functies zoals, bijvoorbeeld verkoper, vaak niet genoeg doorgroeimogelijkheden (geld, status, verantwoordelijkheden), waardoor de beste verkopers proberen leidinggevende te worden, terwijl ze hier vaak de talenten niet voor bezitten. Hierdoor raakt een bedrijf zijn beste verkoper kwijt en de verkoper vaak zijn werkvreugde doordat hij zijn talenten niet meer kan gebruiken.

Dit is erg jammer, maar er is wel hoop! Wanneer we ons focussen op onze talenten is er veel meer winst te behalen. Thomas Rath, legt dat in zijn boek “Strengthsfinder 2.0” haarfijn uit aan de hand van een formule.

Hij zegt het volgende: Talent x Energie = Onze maximale kracht

talentengebruikengelukplanner

Als we deze formule bekijken begrijp je wellicht ook beter waarom we ons beter op onze eigen talenten kunnen focussen. Stel je scoort een 2/5 op talent en stopt daar alle energie in 5/5, dan kom je uit op 2×5=10. Maar stel je scoort op een bepaald gebied een 5/5 en steekt daar de maximale tijd in 5/5 dan scoor je 5×5=25 punten. Je ziet dus dat je veel meer uit jezelf kunt halen wanneer jij je eigen talenten weet te vinden en je daarop gaat richten.

Het is misschien niet mogelijk om alles te worden dat je wil, maar ik denk dat je een heel eind komt wanneer je jouw talenten gebruikt en daar veel energie in steekt. Het ontwikkelen van onze eigen talenten is volgens veel grote denkers, waaronder Aristotiles, Maslow, Csikszentmihalyi ook nog eens de sleutel naar meer geluk en aangezien werk een groot onderdeel is van ons leven denk ik dat ze daar best eens gelijk in kunnen hebben. Veel succes!

Martien. Gelukplanner

Heb je hulp nodig met het vinden van je eigen talenten? Kijk dan eens hier:

The Path to Discovering Your Talents and Passions, with Sir Ken Robinson

How to find your passion and inner awesomenes | Eugene Hennie | TEDxMMU

 

 

Trackback van jouw site.

https://visitmomence.com/

slot bet 100

https://eaglemoversthailand.com/

slot deposit 10 ribu

scatter hitam

https://idesignnailbar.com/

slot thailand

slot gacor

slot mahjong ways

slot depo 10k

joker123

joker123

slot qris 5000

depo 25 bonus 25

slot bet 100

gates of olympus

starlight princess

slot deposit qris

slot 777

pusatgame

sbobet88

roulette online uang asli

sicbo online uang asli

slot deposit 10 ribu

slot bet 100 perak

rujak bonanza

robopragma