KIES VOOR JE EIGEN GELUK

Tijd en ruimte maken voor geluk

Tijd en ruimte maken voor meer geluk!

Het mooie van de mens is dat wij heel hard aan de slag kunnen gaan als we ergens enthousiast over raken. Zo heb jij nu al een doel gesteld, subdoelen gemaakt en sta je te trappelen om aan de slag te gaan. Heel mooi, maar nog even geduld. Het is namelijk de bedoeling dat je over een paar weken nog steeds enthousiast met je eigen geluk aan de slag gaat. Daarom is het belangrijk eerst de tijd en ruimte te creëren om met je eigen geluk aan de slag te gaan.

Tijd creëren

Tijd is een relatief begrip. De een heeft altijd zeeën van tijd en de ander komt altijd tijd te kort. Sommige mensen hebben al genoeg aan 8 uur in een dag en velen van ons hebben juist behoefte aan een dag van 48 uur, want ja dan kun je meer doen! Hoe zit het eigenlijk bij jou? Heb jij alle tijd van de wereld, of kom je vaak tijd te kort? En waar kun je tijd winnen? Om hierachter te komen kun je een week lang jouw activiteiten bijhouden. Het is heel eenvoudig, je schrijft alles wat je doet in je agenda of in je telefoon. En met alles, bedoel ik ook alles! Ook de tijd die je doorbrengt met youtube filmpjes kijken of tv kijken. Alleen op deze manier kom je erachter waar jij tijd kunt winnen om je eigen geluk achterna te gaan.

Heel mooi! Als je erachter bent gekomen dat je tijd en ruimte zat hebt, kun je stoppen met lezen en door naar de volgende stap. Maar heb je ontdekt dat je tijd tekort komt, of ben je gewoon nieuwsgierig of er tips zijn waardoor je je tijd nog beter kunt gebruiken, blijf dan vooral even doorlezen.

We overschatten wat we kunnen doen in 1 dag maar onderschatten wat we kunnen doen in 1 jaar”

[widgetkit id=”48″ name=”BLOG GALLERIJ GRID geluksplan”]

 Tips voor meer tijd!

Ik heb hieronder een aantal tips voor je op een rij gezet om ervoor te zorgen dat jij het beste uit jezelf en de dag kunt gaan halen.

Zet je wekker iets eerder!

Probeer de aankomende periode eens 20 minuten eerder op te staan dan dat je gewent bent. Dit geeft je de tijd om eens lekker rustig op te staan en om een bakkie koffie te drinken en de krant te lezen, een stukje met de hond te wandelen/joggen of om juist te genieten van de ochtendzon en de rust. Je kunt het zo gek niet bedenken, zolang je je ochtend maar begint zoals jij wil. Daardoor zal je merken dat deze 20 minuten ervoor zorgen dat je de hele dag meer tijd hebt. De dag start rustig en de kans is groot dat je een stuk relaxter de dag doorkomt!

Go with the flow

Je kent het wel, soms zijn er van die dagen waarop je bepaalde taken wil afronden waar je hoofd op dat moment totaal niet naar staat. Je hebt er echt geen zin in maar het staat nu eenmaal op je to-do lijstje. Tja, wat doe je dan? Het is aan te raden om op dit soort momenten even pas op de plaats te maken. Bekijk allereerst eens in welke stemming je op dat moment bent en daarnaast welke taken daadwerkelijk gedaan moeten worden. Wanneer je taken kunt uitvoeren die beter bij je stemming passen ben je een stuk productiever dan wanneer je urenlang tegen je stemming in zit te ploeteren. Waarschijnlijk levert het toegeven aan je stemming je ook weer een goed gevoel dat je weer mee kunt nemen naar jouw andere dagtaken.

Zet je tv, tablet of telefoon uit!

Het op tijd uitzetten van je elektronische apparaten kan er voor zorgen dat je beter slaapt. Het licht van je beeldscherm heeft namelijk een negatief effect op de melatonineproductie. En dit is juist het stofje dat ervoor zorgt dat je moe wordt en op tijd in slaap valt. Daarnaast verspillen wij vaak zeeën aan tijd aan Facebook, twitter, youtube of eindeloos bankhangen. Dit zijn allemaal zaken die niet bijdragen aan het behalen van jouw dromen en geven je meestal dan ook geen voldoening.

Opruimen

Ik kan me voorstellen dat je bij het woord opruimen denkt, daar heb ik toch helemaal geen tijd en ruimte voor! En als ik al tijd heb, zou ik deze tijd toch veel liever anders besteden. Ik kan allerlei leuke dingen gaan doen, of zoals je de hele tijd al zegt besteden aan het behalen van mijn wensen en dromen. Dat klopt inderdaad. Maar wat nu als je door echt op te ruimen, elke keer tijd overhoudt om aan leuke dingen of aan je dromen te besteden? Dat je door echt op te ruimen elke dag het beste uit je dag en uit jezelf kunt halen? Geweldig toch?

Marie Kundo heeft een heel boek geschreven over opruimen en behandelt in haar boek een methode waarbij je 1 keer echt opruimt. (leestip!)

Maak tijd en ruimte voor leuke dingen!

Maak een planning voor de aankomende dag/week en hou je hier zoveel mogelijk aan. Er zijn namelijk altijd een aantal taken die je gedaan moet hebben maar ook genoeg taken die je wilt doen. Vaak krijgt deze laatste groep taken te weinig aandacht, aangezien deze niet gedaan hoeven te worden. Toch is het belangrijk ook deze activiteiten in te plannen en uit te voeren. Op deze manier zorg je voor een bevredigd gevoel doordat je lichaam endorfine ofwel geluks-hormonen aanmaakt.

 

https://visitmomence.com/

slot bet 100

https://eaglemoversthailand.com/

slot deposit 10 ribu

scatter hitam

https://idesignnailbar.com/

slot thailand

slot gacor

slot mahjong ways

slot depo 10k

joker123

joker123

spaceman slot

slot qris 5000

depo 25 bonus 25

slot bet 100

gates of olympus

starlight princess

slot deposit qris

slot 777

pusatgame

sbobet88

roulette online uang asli

sicbo online uang asli

slot deposit 10 ribu

slot bet 100 perak

rujak bonanza

robopragma