KIES VOOR JE EIGEN GELUK

TIJD WINNEN – DOOR EERLIJK TEGEN JEZELF ZIJN!

Tijd is een relatief begrip. De een heeft altijd zeeën van tijd en de ander komt altijd tijd te kort. Sommige mensen hebben al genoeg aan 8 uur op een dag en velen van ons hebben juist behoefte aan een dag van 48 uur, want ja dan kun je meer doen! Hoe zit het eigenlijk bij jou? Heb jij alle tijd van de wereld, of kom je vaak tijd te kort? En waar kun je tijd winnen?

Om hierachter te komen kan het helpen om al je dagelijkse bezigheden een aantal dagen bij te houden en daarna onder de loep te nemen. Het gaat hierbij alleen om de activiteiten die je daadwerkelijk gedaan hebt, dus geen voornemens. Zorg dat je jouw dagelijkse activiteiten eerlijk en volledig bijhoudt, want alleen zo krijg je een goed beeld hoe jij je tijd besteed en kun je achteraf bekijken waar je winst zou kunnen boeken.

LET OP: Het zou handig zijn als je eerst met de opdracht aan de slag gaat en dan pas verder leest. Want als je erachter komt dat je tijd genoeg hebt hoef je niet verder te lezen!

Maar waarschijnlijk kan ik je toch niet tegenhouden en weet je nu al weten dat je tijd tekort komt. Lees dan gerust verder ;-).

Of je nu tijd tekort komt of gewoonweg je tijd niet nuttig indeelt maakt in principe niet uit. In beide gevallen blijft er te weinig tijd over om aan je eigen doelen te werken. Dat kan ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt dat je niet het beste uit jezelf haalt, waardoor je met een onrustig of opgejaagd gevoel blijft zitten. Maar gelukkig kun je leren je tijd beter in te delen en daar bewuster mee om te gaan. Daarvoor kunnen we een 26-jaar oud model gebruiken dat nog steeds veel gebruikt wordt door succesvolle mensen. Het gaat om de “Time-management matrix van Stephen Covey” waarvan je hieronder een aangepaste versie ziet staan. Het model kan je helpen bij het stellen van prioriteiten en bij het ontdekken van slechte gewoontes. Het model maakt daarbij een onderscheidt tussen urgente en belangrijke taken.

– Urgente taken zijn taken die nu gedaan moeten worden omdat ze bijvoorbeeld voor een bepaalde tijd gedaan moeten zijn.

– Belangrijke taken zijn taken die gedaan zouden moeten worden, zoals bijvoorbeeld het maken van een planning.

Belangrijke taken hoeven niet urgent te zijn en urgente zaken hoeven niet belangrijk te zijn!

Zoals je ziet zijn er 4 vakken. Eigenlijk zou je zoveel mogelijk dingen moeten doen in vak 2, dit zijn belangrijke taken die niet urgent zijn, zoals het maken van een planning en tijd maken voor zelfontwikkeling. De taken in dit vak dragen bij aan het behalen van jouw doelen en balans in je leven. Daarnaast zijn ze niet urgent dus heb jij de tijd om weloverwogen beslissingen te maken.

Zaken uit vak 4 dragen niet bij aan het behalen van je doelen en kun je het beste achterwege laten. Dit zijn taken die niet belangrijk en niet urgent zijn. Toch besteden we vaak veel tijd aan activiteiten in vak 4. Bedenk maar eens hoeveel we eigenlijk tv kijken of op socialmedia rondhangen. Ik snap dat je ontspanning nodig hebt en dat je daarvoor vaak naar vertier zoekt uit vak 4, maar wanneer jij het gevoel hebt dat je tijd tekort komt kan het helpen om je tijd iets efficiënter te gebruiken. Dus vanaf nu wellicht een half uurtje minder tv of social media?

Maar goed, laten we verder gaan. Als je zo naar het model kijkt en je eigen activiteiten eerlijk onder de loep neemt, hoe zit het dan bij jou? Aan welk soort activiteiten besteed jij eigenlijk je tijd? Besteed jij je tijd aan activiteiten waarvan je weet dat deze een positief effect hebben op je werk, je relatie of je omgeving? Of besteed jij net als veel mensen te veel tijd aan allerlei onbelangrijke randzaken? Wat voor soort activiteiten zou je beter achterwege kunnen laten? Welke activiteiten zou je hiervoor in de plaats kunnen doen?

Ik hoop dat dit artikel je meer inzicht kan geven in je dagelijkse bezigheden en om je alvast een beetje op weg te helpen hieronder nog 5 tips!

1 – Besef dat je tijd waardevol is – zeg daarom geen nee tegen dingen die je eigenlijk niet wil doen!

2 – Hou een doel voor ogen – als je weet wat je wil is het makkelijker om bewuste keuzes te maken.

3 – Maak een planning – een planning geeft je houvast en helpt je belangrijke zaken te scheiden van randzaken.

4 – Gebruik al je tijd – er zijn genoeg momenten waarop we op iets aan het wachten zijn, bijv. op de trein of bij de huisarts, gebruik deze tijd!

5 – Rust op tijd en genoeg – wanneer je uitgerust bent kun je efficiënter werken en je tijd dus beter besteden probeer daarom genoeg tijd over te houden zodat jij de volgende dag weer fris en fruitig aan de slag kunt gaan.

VEEL SUCCES!

Trackback van jouw site.

https://visitmomence.com/

slot bet 100

https://eaglemoversthailand.com/

slot deposit 10 ribu

scatter hitam

https://idesignnailbar.com/

slot thailand

slot gacor

slot mahjong ways

slot depo 10k

joker123

joker123

slot qris 5000

depo 25 bonus 25

slot bet 100

gates of olympus

starlight princess

slot deposit qris

slot 777

pusatgame

sbobet88

roulette online uang asli

sicbo online uang asli

slot deposit 10 ribu

slot bet 100 perak

rujak bonanza

robopragma