KIES VOOR JE EIGEN GELUK

WERK AAN JE DROMEN – CREATE YOUR OWN FLOW!

Create your own flow!

Gelukkig zijn is niet zo moeilijk. Zo kun je een leuk cadeautje voor jezelf kopen of een lekker stuk chocolade eten. Dit geluk is echter vaak alleen van korte duur en geeft ons weinig voldoening. Er komen wel gelukshormonen -zoals endorfine en serotonine- vrij bij het eten van een stuk chocolade of het kopen van een cadeautje voor jezelf, maar deze zijn ook zo weer vervlogen. Voordat je thuis komt is het geluksgevoel van het kopen van een cadeautje voor jezelf alweer weg.

langdurig geluk

Gelukkig zijn is niet zo moeilijk

Kortstondig geluk

Het geluksgevoel voelt vaak zo fijn dat we het graag langer zouden willen vasthouden, maar van jongs af aan kiezen wij mensen al voor kortstondig geluk. Ken jij die test met kinderen en die een snoepje krijgen? De testleider geeft de kinderen de volgende keuze; ze krijgen nu 1 snoepje en mogen dat nu opeten óf ze laten het snoepje nu liggen, terwijl de testleider 5 minuten wegblijft, en krijgen er daarna veel meer. Veel van de kinderen hebben het snoepje opgegeten voordat de testleider weer terug is. Veel mensen reageren in het dagelijks leven nog steeds precies hetzelfde.

We saboteren onszelf

Het lijkt soms wel alsof we er alles aan doen om ons eigen geluk te saboteren. We hebben vaak dromen en wensen die we achterna zouden kunnen gaan, maar kiezen toch vaak voor kortstondig geluk. We hebben genoeg dromen, maar durven deze niet achterna te gaan. Zo ligt de bank wel erg lekker, als je s’avonds naar je favoriete soap ligt te kijken terwijl je eigenlijk samen met je vriend(in) naar de sportschool wilde gaan omdat je graag wil afvallen. Of ben je weer met je vrienden op stap gegaan terwijl je belooft had om een gezellige avond met je partner door te brengen. Of het nu gaat om jouw droom om zanger(es) te worden of je wens om deze zomer echt wat kilo’s lichter te zijn maakt niet uit.

Kom in beweging

Als je echt aan je eigen geluk wil werken is het belangrijk om in beweging te komen. Ga op ontdekkingsreis naar jezelf, zorg dat je er achter komt wat je daadwerkelijk wil. Volg je eigen dromen en stel jezelf een doel. Ik hoor je al denken, dit is makkelijker gezegd als gedaan, en dat ben ik met je eens. Maar het kan je zoveel opleveren wanneer je wel met je eigen dromen aan de slag gaat!

Dromen achterna

Tijd voor je eigen dromen

Tijd voor je dromen

Niet alleen het bereiken van jouw dromen kan jou een geweldig gevoel geven maar juist ook het proces er naar toe. Dit blijkt wel uit jarenlang onderzoek van Dr. Mihaly Csikszentmihalyi naar geluk. Hij ontdekte dat mensen geluk ervaren wanneer lichaam of geest worden uitgedaagd in een activiteit die voor hen de moeite waard is. Tijdens deze bezigheid gaat de persoon geheel op in de activiteit en dit zorgt volgens hem voor een gevoel van geluk, voldoening en ontspanning waarbij onze negatieve gedachten en angsten naar de achtergrond verdwijnen. Hij noemde deze toestand “flow”. Je hebt het vast wel eens meegemaakt, je bent met iets bezig en hebt totaal geen erg meer in wat er om je heen gebeurd, wanneer je op de klok kijkt lijkt de tijd wel voorbij gevlogen. De kans is groot dat je toen in een flow zat.

Dagelijks tijd voor je eigen dromen

Wanneer je dagelijks tijd besteed aan het werken aan je dromen, daarin opgaat en jezelf blijft uitdagen, zal je merken dat dit kan zorgen voor een positieve spiraal. Daarin besteed je steeds meer tijd aan je eigen geluk en minder aan alle negatieve gedachten die soms door ons hoofd spoken. Leuk denk je nu, maar hoe zorg ik er dan voor dat ik in een flow terecht kom? Om in een flow te raken is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen je eigen vaardigheden van dit moment en jouw droom. Stel je droomt van een eigen koffietentje, maar je hebt geen idee hoe je de beste kop koffie moet zetten is het wellicht een idee om eerst een barista training te volgen en daarna wellicht nog een management training.

Zorg er dus voor dat je jouw droom verdeelt in kleinere en realistische stapjes. Zo zorg je keer op keer voor een succesbeleving en is het makkelijker om aan je dromen te blijven werken. Zoals je al eerder kon lezen vinden wij het erg lastig om nu in beweging te komen als onze dromen te ver weg zijn. In de tijd dat je werkt aan je eigen vaardigheden komt jouw droom steeds een stukje dichterbij. Als je er onderweg achter komt dat je het allemaal toch niet zo leuk vindt, heb je in ieder geval weer een hoop nieuwe vaardigheden geleerd en waarschijnlijk een beter beeld gekregen van jezelf en welke richting je op wil.

Overwinning op jezelf

Overwinning op jezelf

Het beste project ben je zelf!

Ze zeggen wel eens “het beste project waar je ooit aan werkt ben jezelf”. En ik denk dat dit zeker waar is. Luisteren naar je eigen dromen en daarmee aan de slag gaan kan je echt wat opleveren. Tijdens het werken aan je eigen dromen, werk je aan je eigen geluk. Daarnaast doe je nieuwe ervaringen op waardoor jij verder kan groeien en dit is weer positief voor je zelfvertrouwen. Dus ga aan de slag met je eigen dromen en zet hem op! Heel veel succes. Extra hulp nodig, klik dan hier.

Trackback van jouw site.

https://visitmomence.com/

slot bet 100

https://eaglemoversthailand.com/

slot deposit 10 ribu

scatter hitam

https://idesignnailbar.com/

slot thailand

slot gacor

slot mahjong ways

slot depo 10k

joker123

joker123

slot qris 5000

depo 25 bonus 25

slot bet 100

gates of olympus

starlight princess

slot deposit qris

slot 777

pusatgame

sbobet88

roulette online uang asli

sicbo online uang asli

slot deposit 10 ribu

slot bet 100 perak

rujak bonanza

robopragma