KIES VOOR JE EIGEN GELUK

Meer werkplezier – 10 tips!

MEER WERKPLEZIER! – 10 TIPS

Hoe mooi zou het zijn als je elke dag plezier zou hebben op je werk. Dat je werk doet waar je elke ochtend vol energie je bed voor uitspringt. Werk met fijne collega’s, een werkgever die je de ruimte geeft om te groeien en waarbij jij je eigen talenten kunt gebruiken. Een plek waar jij jezelf kunt zijn en de dingen kunt doen waar jij gelukkig van wordt. Meer werkplezier klinkt goed toch!

Helaas is dit niet vanzelfsprekend. Er zijn namelijk nogal wat mensen die aangeven helemaal niet zo gelukkig te zijn op werk.  Zo blijkt 72% van de beroepsbevolking niet gelukkig op zijn werk (Bondt & Maes) en heeft 80% van de medewerkers het gevoel dat hij/zij niet het beste uit zichzelf haalt (GALLUP). Een gemiste kans, als je het mij vraagt. Werk maakt namelijk een groot gedeelte uit van ons dagelijks leven.

Daarom hieronder 10 tips voor meer werkplezier!

Tip 1 – Ontdek waar jij energie van krijgt

Zingeving is misschien wel de belangrijkste factoor voor meer werkplezier. Het gaat erom dat je iets doet wat voor jou betekenisvol is en waar je plezier aan beleeft. Waarschijnlijk kun je je wel voorstellen dat je meer geluk ervaart wanneer je werk doet waar je totaal in op kan gaan. Daarom is het raadzaam om jezelf en/of  je medewerkers de volgende vragen te stellen:

 • Waar kom ik s’ochtends mijn bed voor uit?
 • Hoe zorg ik voor voldoening?
 • Waar krijg ik energie van?

Mocht nou blijken dat je energie krijgt van hele andere dingen als je huidige werkzaamheden kun je met je leidinggevende in gesprek gaan. Wellicht kunnen de werkzaamheden worden aangepast of zijn er andere mogelijkheden waarop jij meer werkplezier kunt ervaren. Je hoeft echt niet meteen je baan op te zeggen ;-), al kan dit in sommige situaties voor beide partijen wel het beste zijn.

Tip 2 – Echt luisteren

Hoewel het de basis is voor vrijwel iedere relatie, blijft echt luisteren voor velen van ons best lastig. Erg jammer wanneer je je bedenkt dat we elkaar pas kunnen begrijpen wanneer we echt naar elkaar luisteren. Probeer daarom eens wat aandachtiger te luisteren naar wat iemand anders jou probeert te vertellen. We zijn namelijk allemaal mensen en vaak zijn we niet zo verschillend als we vooraf denken. Waarschijnlijk ontdek je dat je collega’s vaak tegen dezelfde dingen aanlopen als jou en dat ook je werkgever het beste met je voorheeft.

Tip 3 – Blijf jezelf ontwikkelen

De drang naar zelfontplooiing, een eigen identiteit en iets zinvols doen in ons leven zijn volgens diverse onderzoekers (Maslow, Pierce, Herzberg) essentieel voor ons eigen geluk. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je op zoek blijft gaan naar mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Plan bijvoorbeeld elke week een uur in voor zelfontwikkeling. In deze tijd kun je een boek lezen, een (online)cursus volgen of  een iets doen waar je jezelf verder in wilt verdiepen.

Als leidinggevende doe je er ook goed aan om medewerkers te stimuleren om aan hun eigen vaardigheden te werken. Dit zorgt namelijk voor een hogere betrokkenheid bij de werkzaamheden en vaak ook een verhoogd verantwoordelijkheidsgevoel (Deci & Ryan). Het stimuleren van zelfontwikkeling en wellicht zelfs het verplicht stellen van trainingen en cursussen is voor zowel bedrijf als medewerker een goed idee.

Tip 4 – Gebruik je talenten

Naast de noodzaak tot zelfontwikkeling, wil je natuurlijk ook wat met je eigen talenten kunnen doen in het werk dat je uitvoert. Uit onderzoek van Gallup, blijkt namelijk dat het gebruik van onze eigen talenten een positief effect heeft op onze betrokkenheid bij ons werk en onze kwaliteit van leven. Het gebruik van onze talenten is dus een win-win situatie voor onszelf en onze werkgever. Probeer daarom samen op zoek te gaan naar mogelijkheden om jouw talenten zo optimaal mogelijk in te zetten op werk.

Tip 5 – Vrijheid

De meeste mensen hebben een bepaalde mate van vrijheid nodig om plezier te houden in hun werk. Deze vrijheid geeft ons het gevoel dat we er toe doen en dat we echt het verschil kunnen maken. Daardoor lopen we net iets harder en doen we net iets beter ons best dan wanneer iemand anders ons precies vertelt hoe we ons werk moeten uitvoeren.

Het geven van vrijheid en vertrouwen heeft ook voordelen voor de werkgever. Deze handelingsvrijheid zorgt namelijk vaak voor een stuk ownership en meer betrokkenheid bij de werkzaamheden. Heldere verwachtingen en vertrouwen in de vaardigheden van de medewerker zijn daarbij wel onmisbaar.

IDEE: JA/NEE MAIL

Een tof idee wat ik laatst tegenkwam was de ja/nee mail. Het idee ervan is dat de medewerkers zelf nadenken over een oplossing voordat ze er vragen over gaan stellen. Dit stimuleert de zelfstandigheid van medewerkers en geeft leidinggevende steeds meer vertrouwen in de kwaliteiten van de medewerkers. Meer informatie vind je hier.

Tip 6 – Erkenning

Iedereen heeft in meer of mindere mate behoefte aan erkenning en waardering op werk. Soms in de vorm van een beloning, maar vaker nog gewoonweg in de vorm van een complimentje. We vinden het allemaal fijn om te krijgen en toch gebeurt het nog te weinig op de werkvloer. Ik zou zeggen, doe er wat aan ;-).

COMPLIMENTENBORD

Een leuk idee wat ik een tijd geleden tegenkwam is het complimenten bord. Hang een a4 papier op met daarop de namen van alle medewerkers en laat ruimte vrij om complimenten naast of onder te kunnen zetten. Je kunt elkaar dan (anoniem) complimentjes geven. Vaak erg leuk om te lezen, en het mooie is dat mensen op zoek gaan naar de positieve dingen in plaats van het zoeken naar fouten.

Tip 7 – Heldere verwachtingen en eerlijkheid

Een duidelijke communicatie is de basis voor iedere relatie. Dit geldt ook voor de relatie tussen jou en je werkgever. Het is daarom belangrijk om heldere verwachtingen naar elkaar toe uit te spreken. Geef dus zo eerlijk en duidelijk mogelijk aan, wat je verwacht van je werk en wat bij jou zorgt voor meer werkplezier.

Een duidelijke visie en heldere verwachtingen van de werkgever zijn ook van groot belang voor het plezier en de succesbeleving bij de medewerkers. Door heldere verwachtingen neer te leggen ontstaat een betere focus op de eigen taken waardoor de kans op succesbeleving stukken groter wordt. Daarbij dient (binnen de kaders) wel ruimte te zijn voor eigen invulling van de werkzaamheden (zie autonomie, invloed, succesbeleving).

Tip 8 – Invloed

Veel mensen vinden het fijn om direct resultaat te zien van het werk wat ze hebben geleverd. Daarom geven schilderen of opruimen vaak zoveel voldoening. Je werk heeft direct een bepaald resultaat en dat zorgt voor meer werkplezier.

Helaas is dit op werk niet altijd het geval, laat staan dat jouw werkzaamheden direct invloed hebben op de bedrijfsresultaten. Toch vinden we het allemaal fijn om invloed te hebben op ons werk en het verschil te maken binnen het bedrijf. Probeer daarom samen op zoek te gaan naar uitdagende maar haalbare subdoelstellingen en manieren te bedenken waarbij voor iedereen binnen het bedrijf invloed zichtbaar is. Invloed op zowel de korte als de lange termijn, als ik dit doe, dan..

Tip 9 – Succesbeleving

Succes beleven samen met je collega’s is goed voor je motivatie en werkgeluk. Wanneer we succes beleven maken we namelijk de gelukshormonen endorfine en dopamine aan. Daarnaast schept het ook nog eens een mooie basis voor de onderlinge relaties. Je weet namelijk dat je van je collega’s op aan kunt. Het stellen van uitdagende maar haalbare doelen is hierbij wel essentieel. Op deze manier krijgen we namelijk de kans om een prestatie te leveren en succes te ervaren.

Tip 10 – Geen stress

We hebben altijd wel een dag waarop we niet lekker in ons vel zitten op werk. Dat het ontzettend druk is en dat het lastig is om plezier te blijven houden in je werk. Hoewel je op dat moment waarschijnlijk geen tijd denkt te hebben om even een korte break te nemen is dat vaak wel de beste oplossing. Neem op die momenten even een pauze voor jezelf en ga even naar buiten, geniet van je kopje thee en probeer de stress even los te laten. Hierdoor daalt het stressniveau in je lichaam en kun jij er weer even tegenaan! Ik mediteer tegenwoordig tussen de middag vaak even. Het zorgt ervoor dat ik mijn gedachten daarna weer kan ordenen en niet met 10 dingen tegelijk bezig wil zijn.

Ik wens je veel succes bij het vinden van meer werkplezier! Mocht je nu meer willen lezen over geluk? Kijk dan even op mijn blog, bij de videos of bij het geluksplan.

Gelukplannercoachingschrijfjeeigenverhaal

Gelukplannerquoteslevenslessenvananderen

Gelukplannervideo

 

 • Over de auteur

  WORD JIJ OOK EEN GELUKPLANNER?

  Ben je ongelukkig of gewoon op zoek naar net een beetje meer geluk? Dan ben je hier op de juiste plaats. Op deze pagina vind je namelijk van alles op het gebied van geluk. Het is de ideale plek om te ontdekken wat je nu eigenlijk wilt in je leven en om aan de slag te gaan met je eigen geluk. Heb je vragen? Schroom dan niet en stuur me even een berichtje.

  Martien
  GELUKPLANNER

Optimaliseer je kijkervaring met IPTV en Nederlandse TV: Tips en Trucs

Optimaliseer je kijkervaring met IPTV en Nederlandse TV: Tips en Trucs

Als je denkt aan IPTV (Internet Protocol Television), denk je misschien aan ingewikkelde technologie en moeizame installatieprocessen. Maar met de diensten...

Lees verder

Levensstijlveranderingen die kunnen helpen bij het verhogen van testosteron op natuurlijke wijze
energie penopauze testosteron

Levensstijlveranderingen die kunnen helpen bij het verhogen van testosteron op natuurlijke wijze

Testosteron is een essentieel hormoon dat van invloed is op verschillende aspecten van de gezondheid van mannen, waaronder spiermassa, botdichtheid,...

Lees verder

Haal het Beste uit Je Buitenruimte met Overkappingen

Haal het Beste uit Je Buitenruimte met Overkappingen

Overkappingen zijn een fantastische toevoeging aan je buitenruimte. Ze bieden bescherming tegen de elementen, creëren extra leefruimte en voegen stijl...

Lees verder

Geluk zit in alles wat je doet

Geluk zit in alles wat je doet

Het leven is een prachtige, complexe en voortdurende reis van groei en ontwikkeling. In het midden van deze reis staat een persoon en dat ben jij. Hoe...

Lees verder

Hoe je een palm kunstplant kunt integreren in verschillende interieurstijlen

Hoe je een palm kunstplant kunt integreren in verschillende interieurstijlen

Als je op zoek bent naar een manier om je interieur op te fleuren, dan is een palm kunstplant een geweldige keuze. Deze planten hebben een natuurlijke...

Lees verder

Hoe hondenriemen kunnen helpen bij het trainen van je hond

Hoe hondenriemen kunnen helpen bij het trainen van je hond

Als hondenbezitter weet je hoe belangrijk het is om je hond te trainen. Niet alleen om het samenleven makkelijker te maken, maar ook om ervoor te zorgen...

Lees verder

Amberblokjes groothandel: De geschiedenis en cultuur van amberblokjes

Amberblokjes groothandel: De geschiedenis en cultuur van amberblokjes

Amberblokjes zijn al eeuwenlang een populaire keuze voor geurverspreiding en parfumerie. Hun rijke en warme aroma’s worden over de hele wereld gewaardeerd...

Lees verder

Skantrae deuren: De finishing touch voor je woning

Skantrae deuren: De finishing touch voor je woning

Als je denkt aan het inrichten van je huis, denk je waarschijnlijk aan meubels, decoratie en verlichting. Maar wat vaak vergeten wordt, zijn de deuren....

Lees verder

Een Perzisch tapijt: Een gelukkige aanvulling op je interieur met stijltips voor elke woonstijl

Een Perzisch tapijt: Een gelukkige aanvulling op je interieur met stijltips voor elke woonstijl

Perzische tapijten zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van interieurs over de hele wereld. Deze tapijten staan bekend om hun unieke schoonheid...

Lees verder

Onderzoek wijst uit dat schoenen kopen gelukkig maakt

Onderzoek wijst uit dat schoenen kopen gelukkig maakt

Er zijn heel veel mannen en vrouwen die onwijs gelukkig worden van het aanschaffen van nieuwe kleding. Denk hierbij aan een nieuwe trui, broek, jasje,...

Lees verder

Dit is waarom motorrijden je gelukkig maakt

Dit is waarom motorrijden je gelukkig maakt

De ene persoon vindt motorrijden helemaal geweldig terwijl de andere persoon er helemaal niet van hoeft te weten. De meningen over motorrijden zijn verdeeld,...

Lees verder

Interieurtips: Zo maak je je huis gezellig en stijlvol

Interieurtips: Zo maak je je huis gezellig en stijlvol

Een gezellig en stijlvol huis creëren soms best moeilijk zijn, maar met de juiste tips wordt het een stuk makkelijker. In dit artikel krijg je een aantal...

Lees verder

Hout: de voordelen van dit veelzijdige materiaal

Hout: de voordelen van dit veelzijdige materiaal

Hout is een ontzettend veelzijdig materiaal. Het wordt al duizenden jaren gebruikt voor verschillende doeleinden zoals meubels, huizen, gereedschap en...

Lees verder

Oefenen voor je Theorie Examen: Tips en Tricks

Oefenen voor je Theorie Examen: Tips en Tricks

Het behalen van je rijbewijs is een belangrijke stap in het leven, maar het begint allemaal met het behalen van je theorie examen. Het is een uitdaging...

Lees verder

Hoe het dragen van een simpele ketting een outfit kan transformeren

Hoe het dragen van een simpele ketting een outfit kan transformeren

Kettingen zijn al eeuwenlang populaire sieraden. Kettingen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de modewereld, van de oude Egyptenaren tot de...

Lees verder

Wordt je gelukkig van lange termijn beleggen?

Wordt je gelukkig van lange termijn beleggen?

Lange termijn beleggen is het idee om geld te investeren met het doel om op de lange termijn financieel te profiteren. Dit betekent dat je geld investeert...

Lees verder

Begin de dag met een warm kopje koffie of thee

Begin de dag met een warm kopje koffie of thee

Iets waar veel mensen hun dag mee beginnen en waar veel mensen ook een beetje geluk uit halen, een heerlijk bakje koffie of thee. In Nederland zijn we...

Lees verder

4 tips om minder stress te hebben

4 tips om minder stress te hebben

Heb jij vaak of regelmatig last van stressvolle situaties, of ben je gewoon snel gestresst? Dit is dan erg vervelend. Stress kan namelijk je leven flink...

Lees verder

Onderhoud van vloeren: Waarom Moeller Stone Care de beste is

Onderhoud van vloeren: Waarom Moeller Stone Care de beste is

Als het om vloeronderhoud gaat, zijn er veel verschillende producten op de markt. Hoe weet u nu welke u moet kiezen? Het antwoord is Moeller Stone Care....

Lees verder

Plan een ontspannen romantische trein-stedentrip naar Berlijn

Plan een ontspannen romantische trein-stedentrip naar Berlijn

“Zoek je een treinticket Berlijn?” Je bent online dan aan het juiste adres om de prijzen te vergelijken. Je zal er achter komen dat er enorm veel verschil...

Lees verder

Tips voor het kopen van tuinmeubelen

Tips voor het kopen van tuinmeubelen

Net als binnenmeubilair heeft terrasmeubilair een prijs. Uw aankoop moet daarom ruim van tevoren worden gepland. Ruimte meten Niet iedereen heeft...

Lees verder

Volvo V60 PHEV: Plug-In hybride elektrische auto

Volvo V60 PHEV: Plug-In hybride elektrische auto

Volvo heeft zojuist zijn nieuwste plug-in hybride elektrische auto aangekondigd, de Volvo V60 PHEV. Dit voertuig is perfect voor wie op zoek is naar een...

Lees verder

Trouwlocatie Nijmegen: Je perfecte dag wacht

Trouwlocatie Nijmegen: Je perfecte dag wacht

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte trouwlocatie, heeft Nijmegen precies wat je zoekt. Nijmegen is de thuisbasis van enkele van de mooiste locaties...

Lees verder

Evenementlocatie Utrecht: De perfecte locatie voor je volgende evenement

Evenementlocatie Utrecht: De perfecte locatie voor je volgende evenement

Als je op zoek bent naar een evenementlocatie, dan is Utrecht een goede keuze. Utrecht herbergt talloze prachtige locaties die zich perfect lenen voor...

Lees verder

Je abonnement opzeggen? Xpendy biedt de oplossing

Je abonnement opzeggen? Xpendy biedt de oplossing

Je kent het wel: je hebt een aantal abonnementen lopen, waar je eigenlijk niet allemaal optimaal gebruik van maakt. Je wil je abonnementen op gaan zeggen,...

Lees verder

Hoe en Waarom Geld Gelukkiger Maakt: 5 Argumenten

Hoe en Waarom Geld Gelukkiger Maakt: 5 Argumenten Ware geluk vinden wij vooral in relaties, voldoening en plezier. En geld, welke rol speelt zij in...

Lees verder

Tips om te relaxen

Tips om te relaxen

Hoe vaker mensen sociale media, sms’jes en e-mail checken, hoe hoger hun stressniveau. Zet je telefoon een tijdje op vliegtuigmodus als je wilt...

Lees verder

Hoe houd je de relatie gezond?

Mensen die in een relatie zitten denken zelden na over de vraag: Is mijn relatie wel gezond? Toch is dit een interessante vraag en door daar meer aandacht...

Lees verder

Creatieve hobby’s zorgen voor geluk

Creatieve hobby’s zorgen voor geluk

Zoek je een hobby waar je veel plezier uit zult halen? Bekijk dan eens de creatieve mogelijkheden. Het creatief bezig zijn met iets, kan voor veel ontspanning...

Lees verder

Het mooie van Marsepein bruidstaarten?

Het mooie van Marsepein bruidstaarten?

Het mooie van Marsepein bruidstaarten? Marsepein vinden we terug in heel veel taarten en snoepgoed. Marsepein is verkrijgbaar in vele kwaliteiten,...

Lees verder

Wat is de uitgerekende datum?

Wat is de uitgerekende datum?

Wat is de uitgerekende datum? Wanneer je merkt dat je zwanger bent wilt je natuurlijk zo snel mogelijk weten wanneer het kindje geboren wordt....

Lees verder

Boost je geluk! 7 tips voor drukke mensen

Boost je geluk! 7 tips voor drukke mensen

BOOST JE GELUK! – 7 MINDFULNESS TIPS VOOR DRUKKE MENSEN Het is weer zover, het is maandagochtend. Je bent eigenlijk net wakker en je stresslevel...

Lees verder

Zelfacceptatie: 7 manieren om jezelf te omarmen!

Zelfacceptatie: 7 manieren om jezelf te omarmen!

ZELFACCEPTATIE: 7 MANIEREN OM JEZELF TE LEREN OMARMEN! Ik weet niet meer precies waar het over ging, maar ze probeerde mij te overtuigen dat ik goed genoeg...

Lees verder

HELP, IK BEN TE LUI! 7 TIPS OM JEZELF GELUKKIG TE MAKEN

HELP, IK BEN TE LUI! 7 TIPS OM JEZELF GELUKKIG TE MAKEN

HELP, IK BEN TE LUI! – 7 TIPS OM JEZELF GELUKKIG TE MAKEN Noem het luiheid of uitstelgedrag, maar niets doen op het moment dat er echt iets moet...

Lees verder

40 Manieren om gelukkig te zijn en te voelen dat je leeft!

40 Manieren om gelukkig te zijn en te voelen dat je leeft!

40 MANIEREN OM GELUKKIG TE ZIJN EN TE VOELEN DAT JE LEEFT! Als je het mij vraagt gaan we te vaak door het leven zonder te voelen dat we leven en echt gelukkig...

Lees verder

Gezonde voeding maakt gelukkig

Gezonde voeding maakt gelukkig

GEZONDE VOEDING MAAKT GELUKKIG Gezonde voeding en geluk hangen nauw met elkaar samen. Door onze voeding hebben we namelijk direct en indirect een grote...

Lees verder

Moeite met opstaan? – Na deze tips niet meer!

Moeite met opstaan? – Na deze tips niet meer!

MOEITE MET OPSTAAN? – NA HET LEZEN VAN DEZE TIPS NIET MEER! Heb jij bijna elke morgen moeite met opstaan? Voel je je al aan het begin van de dag...

Lees verder

Gelukshormonen – Zo werkt het!

Gelukshormonen – Zo werkt het!

HOE WERKEN GELUKSHORMONEN? Hormonen ofwel neurotransmitters regelen veel verschillende processen in je lichaam. Sommige hormonen zorgen ervoor dat je jezelf...

Lees verder

Slaap problemen? – Neem een mentale vakantie en gebruik je zintuigen

Slaap problemen? – Neem een mentale vakantie en gebruik je zintuigen

SLAAP PROBLEMEN? – NEEM EEN MENTALE VAKANTIE EN GEBRUIK JE ZINTUIGEN. Je bent ontzettend moe, je oogleden voelen zwaar, maar toch kun je de slaap...

Lees verder

ELKE WERKDAG FEEST!

ELKE WERKDAG FEEST!

MET DEZE 7 TIPS MAAK JE VAN ELKE WERKDAG EEN FEEST! – Iedere dag feest op werk, dat wil toch iedereen? Misschien heb ik het mis, maar iedereen, (zelfs...

Lees verder

7 video’s waar je gegarandeerd blij van wordt

7 video’s waar je gegarandeerd blij van wordt

Opgepast! Deze 7 video’s toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht! Of je nu al een heerlijke dag achter de rug hebt of niet helemaal lekker...

Lees verder

8 Kleine dingen voor een gelukkige relatie! – geen relatietips

8 Kleine dingen voor een gelukkige relatie! – geen relatietips

8 Kleine dingen voor een gelukkige relatie! Wat is nu eigenlijk, echt een gelukkige relatie? Volgens mij gaat het in de relatie niet om luxe cadeautjes...

Lees verder

Echt gelukkig zijn? Laat deze 10 gewoontes los!

Echt gelukkig zijn? Laat deze 10 gewoontes los!

ECHT GELUKKIG ZIJN? STOP MET DEZE 10 GEWOONTES! Bijna iedereen is op zoek naar geluk. Hoewel we soms kleine stukjes geluk kunnen vinden in eten, shoppen...

Lees verder

Zelfbeeld laag, leer je eigen zelfbeeld vergroten!

Zelfbeeld laag, leer je eigen zelfbeeld vergroten!

Leer je eigen zelfbeeld vergroten! Naar de mooie kanten van jezelf kijken is iets dat we naar mijn mening vaker mogen doen. We zijn namelijk veel beter...

Lees verder

Overwin je keuzestress!

Overwin je keuzestress!

KEUZESTRESS KWIJTRAKEN DOE JE ZO! Vraag jij je ook continu af of je wel de juiste keuzes maakt? Ervaar je hierdoor keuzestress en zit dit je eigen geluk...

Lees verder

Eenzaamheid slecht voor ons geluk

Eenzaamheid slecht voor ons geluk

Eenzaamheid Gebrek aan verbinding slecht voor ons eigen geluk! Wij mensen zijn sociale wezens, daarom zoeken we ook vaak andere mensen op. Ik ook! Zo kan...

Lees verder

VERGELIJK EN BEWONDER

VERGELIJK EN BEWONDER

Bewonder jezelf, door de ogen van een ander! Naar de mooie kanten van jezelf kijken is iets dat we naar mijn mening vaker mogen doen. We zijn namelijk...

Lees verder

WAT IS GELUK VIDEO?

WAT IS GELUK VIDEO? In onderstaande geluk video ben ik voor jullie op onderzoek gegaan naar een antwoord op de eeuwenoude vraag, wat is geluk nou eigenlijk?...

Lees verder

Meer werkplezier – 10 tips!

Meer werkplezier – 10 tips!

MEER WERKPLEZIER! – 10 TIPS Hoe mooi zou het zijn als je elke dag plezier zou hebben op je werk. Dat je werk doet waar je elke ochtend vol energie je bed...

Lees verder

Hoe gelukkig is Nederland?

Hoe gelukkig is Nederland?

Hoe gelukkig is Nederland? Eigenlijk wil bijna iedereen ter wereld maar één ding, gelukkig zijn. Toch is het best lastig om geluk meetbaar te maken, maar...

Lees verder

Gelukplannercoachingschrijfjeeigenverhaal
Gelukplannerquoteslevenslessenvananderen
Gelukplannervideo
Geluksplangelukplanner